Water drinken voor de maaltijd om extra af te vallen

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

frisdrank3Het drinken van twee glazen water voor de maaltijd leidt tot extra gewichtsverlies. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat werd voorgesteld op het jaarcongres van de American Chemical Society.

Gedurende drie maanden verloren mensen die twee glazen water voor het eten dronken gemiddeld 7 kg vergeleken met 5 kg bij de personen die hetzelfde caloriearme dieet aanhielden, maar geen extra water innamen.

De studie suggereert dat water helpt om de calerie-opname te verminderen. Een theorie is dat door het water de maag wordt gevuld en de persoon een vol gevoel geeft. Ook kan het water voorkomen dat iemand frisdrank met veel suiker neemt tijdens de maaltijd.

Uit eerdere studies was al gebleken dat ouderen en personen van middelbare leeftijd bij het drinken van twee glazen water (bijna een halve liter!) voor de maaltijd tussen 75 en 90 calorieën minder innamen.

Bron: Het Nieuwsblad

One Response to Water drinken voor de maaltijd om extra af te vallen

  1. John schreef:

    Ruim 3 maanden geeedln ben ik begonnen met dit programma. Het is mij heel goed bevallen, ruim 10 kilo kwijt, ik voel me een stuk fitter en het is heel goed vol te houden. Maar het belangrijkste is dat mijn suikergehalte die te hoog was terug is van 7.3 naar 5.6. En daar ben ik super blij mee.Miin voedingsgwoonte heb ik aangepast door meer fruit te eten en niet meer zoveel te snaaien.

Geef een reactie